Blog – posten door mij

Een raar jaar

Ik heb een hele poos niets gedaan met deze site.. het word tijd dat ik dat ga doen. na een poos nagedacht te hebben ga ik deze plek als blog gebruiken. de posten zullen waarschijnlijk erg varieren. soms zal het iets zijn wat me ergert, soms zal het gaan over iets wat ik heb meegemaakt.. en soms is het over iets wat ik heb gemaakt. net als ikzelf eigenlijk. en waarom hier? omdat ik het niet erg vind dat iemand leest wat ik tijp, maar niet beperkt wil worden door bijvoorbeeld de regels op een plek als facebook, bijvoorbeeld als iemand het niet met me eens is en me rapporteert als beledigend. ( is me al eens gebeurd, vandaar ) Dit kleine hoekje op het internet is helemaal van mijzelf.

ik heb ook besloten de site volledig Nederlands te maken. Hoewel ik zowel engels als nederlands kan, is soms het makkelijker om de woorden in het nederlands te gebruiken dan in het engels.

Eerste poging tot maken van sushi

Vandaag heb ik een eerste poging tot het maken van sushi gedaan. Ik heb voor een week of twee terug een pakket met de nodige dingen gehaald bij de Lidl, en als vulling heb ik komkommer en surimi gebruikt. na de aanwijzingen meerdere malen te hebben gelezen ben ik aan de slag gegaan.

Eerst alles klaar gezet en voorbereid zoals in de enigszins summiere gebruiksaanwijzing stond, en toen, aan de slag! bij de eerste heb ik iets teveel rijst gedaan en die verkeerd verdeeld. ik heb dit een beetje kunnen corrigeren, maar niet genoeg, en mijn eerste rol was dus vrij dik. verder had ik de vulling niet goed geplaatst en dus een deel zonder vulling. Bij de volgende rollen ging het beter. perfect zijn ze niet geworden, maar leuk was het wel. en lekker ook!

Wel een paar notities voor een volgende keer:

  • Pas op met de hoeveelheid rijst
  • Plaats de vulling zorgvuldig
  • Vergeet de wasabi niet te gebruiken. ( dacht ik pas halverwege aan)
  • Plasticfolie op het matje. (deze heb ik van het internet, dat stond niet in de summiere aanwijzingen. )
  • Water in de buurt! Natte vingers als je de rijst verdeeld, voor het sluiten van de rol, om het mes nat te maken voor het snijden
  • Vind een manier om de uiteinden goed te krijgen.

Al in al, vond ik het leuk om te doen, en ga ik beslist nog eens proberen. Misschien dan samen met de kinderen als ze willen. (En de overgebleven vulling smaakte prima met de overgebleven sojasaus!)

The big site re-order

Today i started on a much needed and long delayed reordering of this site. The end goal is to g use it again, and to keep using it. I moved some of my photos around, and moved all crafty stuff out of the gallery and to the man site, as wel as adding a page for my most liked photos.

OI am not going to remove the gallery completely, but i will be using it a lot less, mainly if i have a bigger amount of photos of one day or project. But the main idea is to post them here, on the site itself.

I also plan on occasionally posting blogs about things. sometimes random, sometimes about something that interest me or annoys me. As for commenting, please do! Constructive argument and replies are fine and allowed, but its my site and i do not want any hostilities. So if all you post is hateful and very negative, or to me looks spammy, it will be removed. It is my website afterall.