Eerste poging tot maken van sushi

Vandaag heb ik een eerste poging tot het maken van sushi gedaan. Ik heb voor een week of twee terug een pakket met de nodige dingen gehaald bij de Lidl, en als vulling heb ik komkommer en surimi gebruikt. na de aanwijzingen meerdere malen te hebben gelezen ben ik aan de slag gegaan.

Eerst alles klaar gezet en voorbereid zoals in de enigszins summiere gebruiksaanwijzing stond, en toen, aan de slag! bij de eerste heb ik iets teveel rijst gedaan en die verkeerd verdeeld. ik heb dit een beetje kunnen corrigeren, maar niet genoeg, en mijn eerste rol was dus vrij dik. verder had ik de vulling niet goed geplaatst en dus een deel zonder vulling. Bij de volgende rollen ging het beter. perfect zijn ze niet geworden, maar leuk was het wel. en lekker ook!

Wel een paar notities voor een volgende keer:

  • Pas op met de hoeveelheid rijst
  • Plaats de vulling zorgvuldig
  • Vergeet de wasabi niet te gebruiken. ( dacht ik pas halverwege aan)
  • Plasticfolie op het matje. (deze heb ik van het internet, dat stond niet in de summiere aanwijzingen. )
  • Water in de buurt! Natte vingers als je de rijst verdeeld, voor het sluiten van de rol, om het mes nat te maken voor het snijden
  • Vind een manier om de uiteinden goed te krijgen.

Al in al, vond ik het leuk om te doen, en ga ik beslist nog eens proberen. Misschien dan samen met de kinderen als ze willen. (En de overgebleven vulling smaakte prima met de overgebleven sojasaus!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *