Help, gmail is opeens een andere taal!

Help, gmail is opeens een andere taal!

Eerst het slechte nieuws: een vreemde heeft waarschijnlijk toegang gekregen tot je mail, en gebruikt die nu voor zijn eigen doeleinden.

Nu het goede nieuws: je kunt hem/haar buitensluiten, en je mail weer op Nederlands zetten.

Hier is hoe ik het gedaan heb toen  mijn moeder ineens haar gmail op Arabisch had staan ( en mensen mails van haar kregen die ze zelf niet had verstuurt. mails die vroegen om geld.)

Punt 1: gmail weer op je eigen taal zetten. hier lees je hoe:

Stap 1: Als je Gmail niet in de juiste taal ziet, open dan deze pagina:  https://mail.google.com/mail/u/0/#settings/general . Je komt dan rechtstreeks op het instellingen scherm zonder dat je de knop met het tandwiel hoeft te gebruiken. Kom je niet op de instellingen pagina, Dan staat gmail op de Html Mode, die beter is voor trage verbindingen.  ga dan eerst naar onderen onder stap 4  en zet gmail op de juiste modus.

.Schermafbeelding 2014-07-03 om 17.09.09

Stap 2: Het eerste uitklapmenu bovenaan de rij met instellingen is voor taal (hierboven met een rood kader aangegeven). Als je deze lijst aanklikt staat “Nederlands” er als taal tussen, gelukkig gewoon in het voor ons normale alfabet. Je moet even door de lijst scrollen om het te kunnen vinden. Als je Nederlands hebt gevonden, kun je deze selecteren.

Stap 3: Scroll daarna helemaal naar beneden en druk op de rechter knop om deze instelling op te slaan:
Schermafbeelding 2014-07-03 om 17.09.34

Stap 4: Nu zou je account weer in het Nederlands moeten zijn.

NB: Simpele HTML modus
Onderaan staat een geel balkje met daarin twee links. Klik op de rechter van de twee om Gmail weer in de gewone modus te zetten zodat je de stappen kunt volgen:

Schermafbeelding 2014-07-31 om 18.40.02

punt twee: doorloop de veiligheids checklist van gmail om hem/haar helemaal buiten te sluiten!

–>Gmail Checklist!<–

Is even wat werk, maar dan weet je ook zeker dat je mail weer van jou is.

Punt 3: Waarschijnlijk is al je mail weg… en misschien ook al je contactpersonen.  doe dan dit:  klik op  Contacten’ -> klik op ‘meer’ -> ‘Contactpersonen terugzetten….’ -> kies daar een periode uit waar de contactpersonen er nog stonden. met een beetje geluk zijn ze er allemaal weer ( of in ieder geval de meeste. )

je mail is helaas verloren…..

Punt 4:  waarschuw je contactpersonen dat je die vreemde mailtjes doe vragen om geld niet heb verstuurt, en dat ze dus geen geld overmaken naar een vreemde gelddief!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *